سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چرا باید از تپه سیلک بازدید کنیم؟

تپه سیلک کاشان در سه کیلومتری جنوب غربی کاشان و در سمت راست جاده کاشان به فین قرار گرفته است. قدمتی نزدیک به هفت هزار سال دارد و مایه مباهات تمدن ایرانی است که میراث ارزشمند تاریخی مانند قدیمی‌ ترین خشت دست‌ ساز و سفال های منقوش را در خود جای داده است. در محوطه تپه سیلک کاشان حفاری ها و کند و کاو های بسیاری در زمان های مختلف انجام شده و اشیا و ظروف بسیاری از دل خاک بیرون کشیده شده است.

در خرابه‌های تپه باستانی سیلک چند اسکلت انسان و ظروف باستانی پیدا شده‌ است که این اشیا در موزه‌های لوور فرانسه، موزه? ملی ایران و موزه باغ فین و موزه‌ ای در کنار این مجموعه باستانی قرار داده شده‌ است. پیدا شدن تعداد زیادی دوک های ریسندگی و همچنین ابزارآلات ذوب فلزات دلالت برصنعتی بودن سیلک در آن دوران دارد. شاید تپه سیلک در نگاه اول مانند تپه‌های معمولی باشد اما در زیر آن دنیایی سرشار از شگفتی مدفون است

چرا باید از تپه سیلک بازدید کنیم؟


سیلک یکی از مکان‌های تاریخی پس از تمدن جیرفت کرمان در فلات ایران است.

جایگاه اولین تمدن شهرنشینی بشر محسوب می شود.

تاریخچه تپه سیلک کاشان


سیلک یکی از مکان‌های تاریخی است که مدارک مکتوب متعلق به دوران پیش از هخامنشی در آن پیدا شده است. نزدیک به پنج‌هزار سال پیش از میلاد، مردم غارنشین فلات ایران در پی دگرگونی‌‌هایی که از لحاظ آب و هوا و تشکیل مزارع و چمن ‌زارها به وجود آمده بود، به دشت‌ها روی آوردند و زندگی تازه‌ای را آغاز کردند و در تمدن آن‌ها نسبت به دوران پیشین پیشرفت بیشتری دیده شد. کهن‌ترین مردم دشت‌ نشین، مردم محل سیلک نزدیک کاشان بودند که آثار زندگی آن‌ها طی کاوش‌ها کشف شده است. میدان ‌گاه باستانی سیلک نیز در منطقه فین کاشان واقع شده ‌است و پیشینه‌ ای نزدیک به هفت هزار سال دارد.

تپه سیلک دراصل ویرانه‌های زیگورات باستانی ایران و نیایشگاه مردمان باستانی ایران بوده است که از گِل رس و سفال ساخته شده‌است. این مجموعه? تاریخی تا سال 1310 خورشیدی شناسایی نشده بود و در میان مردم کاشان به شهر نفرین شده معروف بود. هشتاد سال پیش با جاری شدن سیل در زمین‌های کشاورزی کاشان، این تپه‌ها نمایان و کشف شد و در 24 شهریور 1310 با شماره‌ ی 38 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید

حدود 80 سال قبل در کاشان سیلی جاری شد. این سیل بیشتر زمین‌های کشاورزی را هدف قرار داد و پس از آن ناگهان تمدنی با قدمت هزاران سال از زیر زمین‌های کشاورزی خودنمایی کرد که موجب حیرت همگان شد.

بعد از این‌که مشخص شد در این زمین گنجینه‌ای از تاریخ مدفون است، عده زیادی به منظور کشف آثار تاریخی و فروش آن‌ها حفاری‌های ناشیانه‌ای در این منطقه انجام دادند. این آثار گران‌بهای به دست آمده به دلال‌های عتیقه فروخته شده و بسیاری از آن‌ها از ایران خارج شدند. با پی بردن به قدمت بسیار زیاد عتیقه‌ها، سیلک جولان‌گاه غارتگران گشت. پس از این‌که تعداد زیادی از آثار تاریخی تمدن سیلک از موزه‌های غربی سر در آورد، باستان‌شناسی به نام رومن گیرشمن که کارمند موزه لوور پاریس بود، راهی ایران شد تا سیلک، این موزه طبیعی تاریخ تمدن انسانی را از دست سودجویان نجات بخشد.

 

..